top of page

Hoe deze tips ervoor zorgen dat je man JA zegt tegen de RELATIE APK.

Een veelgehoorde reactie van vrouwen als het gaat om het doen van de RELATIE APK; ‘Ik wil wel, maar mijn man niet’. Hierbij de 4 gouden tips waardoor geen enkele man meer ‘Nee’ zegt.


1. Geef hem geen kans om ‘Nee’ te zeggen

Je pakt je spreekwoordelijke ballen bij elkaar, trekt je stoute schoenen aan en boekt deze avond als verrassing! Je blokt een avond in de gezamenlijke agenda en zorgt dat die biertjes/wijn & hapjes op de desbetreffende avond op temperatuur zijn. Al vele vrouwen verrasten hun partner en wat waren deze mannen blij met 2 uur onverdeelde aandacht, liefde en lol.

Oftewel, If you don’t risk anything, you risk even more..


2. Ik vind dit belangrijk!

Als iets voor jou belangrijk is, dan is het dat voor hem ook. Elke man wil dat zijn vrouw zich fijn voelt en gelukkig is. Ik moet de eerste man nog ontmoeten die een slappe krijgt van een zelfverzekerde vrouw die ergens voor staat. Houd het klein én positief: ‘Liefje, ik ga ons inschrijven voor de Relatie-APK. Ik vind het belangrijk om even stil te staan bij onze liefde voor elkaar. En aangezien jij graag doelgericht te werk gaat sluit dit perfect aan want het is 2 uur en met een duidelijk doel. Akkoord?’


3. Stop met nadenken voor je man

Assumption is the mother of all f***ups. Aannames doen = vergif voor de relatie. We denken vaak te weten wat de ander denkt en voelt, maar puntje bij paaltje: We kunnen niet in andermans hoofd kijken. Wij deden een kleinschalig onderzoek en vroegen aan 10 verschillende mannen hun ongezouten mening over werken aan je relatie met een derde. Enkel 1 van de 10 mannen noemde het bemoeizorg en wilde eerste zelf de problemen oplossen. De overige 9! mannen stonden hier juist positief tegenover, sommige met een vleugje spanning. ‘Ik ga naar de sportschool voor een sterker lichaam, volg trainingen om beter te worden in mijn baan, luister podcasts voor zelfontplooiing, maar investeren in mijn relatie... hoe doe ik dat? Als ik laagdrempelig hulp kan krijgen van een expert, why not?’ Mannen staan er dus zeker open voor. ‘Beter voorkomen dan genezen’. De enige manier om er achter te komen hoe jouw vent hierover denkt is het te vragen. Dus ga het gesprek aan. En doe dit dan wel to the point, kort en praktisch want daar houden de meeste mannen van.


4. Time-out kaart

Een allerlaatste optie is om hem te overtuigen met de wegwees kaart. Jullie schrijven je in en hij krijgt een troef in handen. Als hij na 30 minuten denkt: ‘Ik wil dit niet’ dan mag hij de wegwees kaart inzetten. Dit gaat natuurlijk niet gebeuren, maar het feit dat je hem hierin de controle geeft kan wel net dat laatste zetje zijn..


‘’Strong women don’t have ‘attitudes’, we have standards.’’ - Marilyn Monroe

Comentarios


bottom of page