top of page

Maakbare verbinding

Seks is een uitgestrekt universum dat loopt van een lieve aai tot onversneden porno. Voor ons verhaal beperken we ons tot de fijne, empathische en bevredigende varianten. Ruwweg tussen kus en orgasme!


Wij geloven namelijk dat seks de ultieme lijm is voor relaties. Maar laat de visie van mannen en vrouwen op seks – over het algemeen - nou net zo verschillend zijn als die op lijm. Mannen repareren er alles mee, de kitspuit of de tube in de aanslag, oplossingsgericht en plakken maar. Dat is hun taak.


Vrouwen bekijken het heel anders: ‘joh, al dat gedoe’, ‘dat ziet er toch niet uit’, ‘ik vind het zo’n plakzooi’. Als er kinderen de relatie zijn binnengeslopen, worden de verhalen nog creatiever. Om zich weer nuttig te voelen, zijn mannen bereid alles aan elkaar te verbinden, flexibel, teder en gericht op hechte connectie. Vrouwen krijgen hoofdpijn van de lucht van lijm, hebben net hun nagels gedaan of zijn gewoon niet in de stemming om scheurtjes te dichten. 10 secondenlijm beschouwen ze als een droomalternatief.


Stereotyperend? Natuurlijk! Maar we moeten een punt maken, bovendien: “een goed cliché gaat jaren mee”.


Seks is belangrijk, dus zorg ervoor dat je op dezelfde rails zit als je er aan denkt of begint. Je hoeft geen complete draaiboeken te schrijven. Weet van elkaar waar je je bevindt, emotioneel, mentaal en fysiek. Een goed gesprek dat eindigt op de bank, op het aanrecht of - doe eens gek – in bed.


Dan is seks de bevestiging waar geen lijm tegenop kan.


Maak elkaar weer liefhebber!

Kommentare


bottom of page