top of page

Waarom de één alles uit de relatie haalt en de ander niet..

Laat me je meenemen in de meest voorkomende bezwaren van mede-lovers om een keuze te maken om te investeren in hun liefde:

  • Wij hebben dit niet écht nodig

  • Is het de investering waard?

  • Wij hebben hier geen tijd voor!

  • Dit is niks voor ons


En toch, ondanks deze weerstand én twijfels, zeiden ze ja tegen de investering in de liefde. Ze besloten om mee te doen aan de Relatiebootcamp. Hoe kan dat?


Een beroemde uitspraak van Esther Perel (Relatietherapeut) luidt als volgt: ‘De kwaliteit van je relatie, bepaalt de kwaliteit van je leven.’ Michael Pilarczyk (Auteur) zegt daarover: ‘Je manier van denken bepaalt de kwaliteit van je leven.’


Ergens, op een bepaald moment, zijn deze lovers anders gaan denken over hun bezwaren. Hoe weten we dat zo zeker? Nou heel simpel. Als zij hetzelfde waren blijven denken waren zij nooit overgegaan op actie.


Óf ging het niet om anders denken, maar waren er óók andere gedachten die belangrijker werden. Gedachten zoals:

  • Ben ik eigenlijk wel de leukste versie van mezelf voor mijn liefde? Of zijn er dingen die ik beter/anders wil doen?

  • Heb ik zoveel werk in onze relatie geleverd als waartoe ik in staat ben?

  • Is er voor ons nog ruimte om te groeien?

  • Ben ik nog steeds even inspirerend én daarmee onweerstaanbaar voor mijn lover?


Óf was er op een bepaald moment het besef dat geluk uiteindelijk niet zit in wat je bezit, maar in hoe en met wie je samen bent?


Óf had het uiteindelijk helemaal niks te maken met denken? En onderscheidde deze lovers zich doordat zij geen beslissing maakte vanuit het hoofd?

Komt deze keuze voort uit het hart, gedreven door liefde? Liefde die ontstaat uit het verlangen om met elkaar te blijven groeien en elkaar te blijven (her)ontdekken.


En was het dus niet het denken, maar het gevoel dat uiteindelijk bepalend is geweest voor de keuze. En met die keuze verhoogde ze de kwaliteit van hun relatie én daarmee hun leven.


Voel daar maar eens over na...

En wie weet ontdek óók jij dat de bezwaren en de twijfels tijdelijk zijn, maar de actie én het effect van investeren in de liefde blijvend!


Comments


bottom of page